tisdag 23 oktober 2012

Testa Socker

Hej, hej här kommer en labbrapport jag och Mikaela gjorde i dag på NO'n för att testa socker i olika produkter och livsmedel.

Material:

Skyddsglasögon, skyddsförkläde, värmeplata (alt. trådnät, trefot, brännare och tändstickor.), tesked, provrör, provrörshållare, provrörstång, 250 ml bägare, druvsocker, kopparsulfatlösning (CuSO4) och utspädd natriumhydroxidlösning (NaOH).

Utförande:

Vi läste instruktionerna, och kokade upp vatten i bägaren, droppade i druvsocker och skakade. Sedan hade vi i några droppar NaOH och CuSO4. skakade och satte i de kokande vattnet. och väntade till färgen ändrades. vi gjorde samma sak ett par gånger till men bytte ut druvsocker mot russin och havregryn.

Provrör med sockerarter.

Resultat:

Druvsocker-fick färgen gul
Russin-fick färgen gul
Havregryn-fick färgen gul, grön, blå.


Slutsatser:

Att det finns sockerarter i bl. druvsocker och russin men inte i havregryn.
Provrör utan sockerarter.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar