måndag 1 oktober 2012

Bikarbonatsbröd/bullar

Hej, idag jobbade jag med Frida och vi bakade bikarbonatsbullar. Vi delade upp arbetet så Frida blandade i hopp alla torra ingredienser och jag dom blöta och så blandade vi ihop dom. (Vi hoppade över aprikoserna). Vi klickade ut brödet på en plåt och satte in i ugnen och lät dom stå där i ca: 25 min. dom tjurade lite. Men dom blev ganska bra ändå till sist och goda nam-nam. Vi blev tilldelade återvinningen som eftersysla, men det fanns inget så vi slapp det. Det var nog det hej, hej.

Recept:

ugn: 175°


Ingredienser:

1dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grovt rågmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl solroskärnor
1/4 dl linfrön
1/4 torkade aprikoser, nötter, russin eller liknande
2 1/2 dl filmjölk
1/2 tsk bikarbonat
2 1/2 msk sirap

Gör så här:

° Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
° Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
° Blanda i lite åtgången av de torra ingredienserna (ej aprikoser, nötter, russin eller liknande.) i filmjölken, rör om efter var gång.
° Hacka aprikoserna el dyl. och blanda i dem.
° När allt är blandat klickar ni ut lagom stora klickar på en bakpappersklädd plåt.
° Grädda i ugnen i ca: 15-20 min. De skall ej vara kladdiga när du sticker en provsticka i dem och de skall vara hårda på ytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar